Een unieke samenwerking
De zorg voor de ouderen in Flevoland kan en moet anders en daarom slaan de drie organisaties, woonzorgorganisatie Coloriet en Woonzorg Flevoland en ziekenhuis St Jansdal, de handen ineen. Getijde is een waardevolle aanvulling op het huidige zorgaanbod en speelt in op de – toekomstige – zorgvraag in de provincie. Door de vergrijzing neemt de zorgvraag en de complexiteit van de zorgvraag de komende jaren enorm toe. Daarbij is het vinden van zorgpersoneel in de provincie een uitdaging die in de toekomst alleen nog maar groter wordt. In het belang van de inwoners en de toegankelijkheid van zorg, is het nodig om zorg goed en efficiënt in te richten.

Een goede plek dichtbij huis!
“Ik ben heel blij dat deze hechte samenwerking tussen ziekenhuis, ouderenzorg en huisartsen concreet vorm heeft gekregen in het ‘tijdelijk verblijf’.” licht Relinde Weil (bestuurder ziekenhuis St Jansdal) toe. “Met elkaar hopen we hiermee een goede plek dichtbij huis, in Lelystad, te bieden voor een groep patiënten die anders in het ziekenhuis zou moeten worden opgenomen.”

Samenwerking is een stap voorwaarts
”Het is ongelooflijk waardevol als je voor de beste zorg de provincie niet meer uit hoeft, juist ook voor ouderen,” vertelt John Bos (voorzitter raad van bestuur Woonzorg Flevoland).
We willen onze oudere cliënten optimaal bedienen, huisartsen ontlasten en de beste zorg bieden. Ik vind deze samenwerking echt een stap voorwaarts, daarmee geven we perspectief aan de ouderenzorg in Flevoland.”
Nieuwe, andere vorm van zorg
”Met Getijde bieden we gezamenlijk een nieuwe, andere vorm van zorg aan ouderen in Flevoland”, vertelt Aukje Reinders (bestuurder van Coloriet). ”Als drie organisaties zijn we verheugd dat we in Lelystad een positieve invulling kunnen geven aan de zorg in Flevoland.”
Deskundige zorgmedewerkers, diverse samenwerkingen en een fijne plek dragen bij aan de beste zorg voor onze cliënten.
In Getijde kunnen we in een rustige setting de tijd nemen om de juiste diagnose te stellen.
We werken toe naar de terugkeer naar huis. Er wordt gekeken welke behandeling en passende (thuis)zorg hiervoor nodig is.
Getijde, tijdelijk verblijf Flevoland is voor herstel. Een cliënt stroomt door. Van bijvoorbeeld het ziekenhuis naar huis. Het zorgt ook voor doorstroming in het ziekenhuis, op de spoedeisende hulp en huisartsenpraktijken. Voor goede doorstroming is kracht nodig. Doorzettingsvermogen en wilskracht om te herstellen en weer zelfredzaam te worden. Soms smaakt het water zilt, maar meestal zoet. Net zoals in Flevoland. Nieuw land op de bodem van de zee, door mensenhanden gemaakt.